Medische zorg op het AZC

Het afgelopen jaar heb ik als triagist gewerkt bij GezondheidsZorg Asielzoekers (GZA), verantwoordelijk voor de medische zorg voor asielzoekers. In Nederland verblijven momenteel 25 925 asielzoekers, verspreid over 72 asielzoekerscentra (AZC). Uiteraard is er voor de bewoners ook medische zorg beschikbaar. Heb je je ooit afgevraagd hoe dit georganiseerd is? 

Ieder AZC heeft zijn eigen huisartsenpraktijk, waar huisartsen, verpleegkundigen, doktersassistenten en een POH-GGZ werken. Afhankelijk van de grootte van het AZC is de huisartsenpraktijk een tot vijf dagen in de week geopend. Bewoners kunnen tussen negen en twaalf uur tijdens het (telefonisch) inloopspreekuur al hun vragen stellen. Buiten de inloopspreekuren, tijdens ANW-tijden of sluiting van de eigen huisartsenpraktijk kunnen de bewoners 24/7 contact opnemen met de Praktijklijn. Hier werken triagisten die de medische hulpvraag uitvragen en zo nodig een afspraak maken bij de eigen huisarts op het AZC, de huisartsenpost of een ambulance bellen.  

Tijdens mijn werk hoorde ik allerlei verschillende talen langskomen: Farsi, Russisch, Arabisch, Tigrinya en ga zo maar door. Natuurlijk spreek ik die niet allemaal. Gelukkig is hier iets op bedacht: asielzoekers zijn, na registratie na aankomst in Nederland, verzekert via de Regeling Medische Zorg Asielzoekers (RMA). In deze verzekering is ook een vergoeding voor een tolk opgenomen. Iedere zorgverlener kan een tolk inschakelen, dus ook de specialisten in het ziekenhuis als er een patiënt van het AZC op het spreekuur komt!  

Tijdens mijn werk voor de Prakijklijn heb ik onschatbare ervaring opgedaan. Als triagist leer je spoed en écht zieke mensen herkennen en je leert communiceren in spoedsituaties. Vergeet ook niet de lastige telefoontjes: je krijgt vaak de ontevredenheid over je heen en alle emotie die hierbij loskomt. Dit heeft me geleerd om dat soort situaties beter te deëscaleren en om mijn eigen grenzen beter aan te geven. Bij de doelgroep asielzoekers brengt het triageren met tolken nog een extra uitdaging. Geen enkele dag en geen enkel gesprek is hetzelfde. Ik kwam mensen tegen die zó ontzettend veel hebben meegemaakt. Dit bracht soms lastige gesprekken met zich mee, maar was ook erg belonend werk. Ik loop tevreden de deur uit als ik weet dat ik iemand een veilig gevoel kan geven en als de patiënten weten op welke manier ze ons moeten bereiken als ze wat voor hulp dan ook nodig hebben. Een gemeend “dank u wel mevrouw”, zeker als iemand veel moeite steekt in het leren van Nederlands, maakt mijn dag! 

Praktische tips: 

  • Vragen over de verzekering van asielzoekers? Kijk op rmasielzoekers.nl
  • Vragen over de medische zorg? Kijk op gzasielzoekers.nl/ikbenprofessional 
  • Wil je een tolk inschakelen? Neem contact op met LiveWords (020-8202892) en vermeld hierbij het zorgnummer van de asielzoeker (dit begint met 9010 en staat op de witte verzekeringspas). Je kan het nalezen op: https://www.gzasielzoekers.nl/ikbenprofessional/praktischeinformatie/tolkinschakelen 
  • Voor intercollegiaal overleg met de behandeld huisarts van de patiënt, kan je contact opnemen met de Praktijklijn (088-1122113). Zij zullen je doorverbinden met de huisarts of doktersassistent op locatie als zij aanwezig zijn. Indien de eigen zorgverlener niet aanwezig is, zal de Praktijklijn je verder helpen. De medewerkers van de Praktijklijn hebben namelijk inzage in alle medische dossiers. 
  • Indien er een medische indicatie is, kan er zittend ziekenvervoer (taxi) geregeld worden van en naar een medische bestemming. Neem hiervoor contact op met de Praktijklijn. Als de heenrit naar een medische bestemming geregeld is door de Praktijklijn of de eigen huisarts, kan je zelf de terugrit regelen via ZCN: 010-2808122. Vermeld hierbij ook het zorgnummer van de patiënt. 
  • Naast het GZA en de Praktijklijn is er ook nog het Centraal Opvangorgaan Asielzoekers (COA). Zij zijn verantwoordelijk voor de logistieke opvang van asielzoekers. Let wel op: vanwege privacy zijn zij níét op de hoogte van de medische zaken van de bewoners. Zij mogen ook geen inhoudelijke medische informatie ontvangen. Kijk op coa.nl voor meer informatie. 

Door Yfke Prins

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: